29 d’agost 2010

El camí que porta a Oz - El camino que lleva a Oz

100x35cm

Aqui podeu veure un quadre al que tinc molta estima. Ja té uns anys però guarda molta de l'essència del que m'agrada fer. 
Podeu veure que obro moltes "finestres" que em permeten realitzar pintures dintre de pintures. Fer això m'agrada molt i fa que no em cansi de mirar els quadres. Com ja vaig explicar a un anterior post li dec molt a les il·luminacions de manuscrits.
La temàtica la deixo tot a una mena de semi lliure interpretació. Aquest en particular, però, té força coses personals. El procés que segueixo és el de fer el dibuix a llapis per desprès resseguir-lo amb tinta xinesa a ploma. Desprès aplico les anilines de colors (aquarel·la líquida Vallejo) amb pinzell i finalment el gouache ja sigui daurat o platejat. Les línies les faig amb pinzells moooolt prims. Crec que és molt enriquidor que els artistes expliquin les tècniques que empren.
Bé, desitjo que us agradi!


Aqui podéis ver un cuadro al que tengo mucho aprecio. Ya tiene unos años pero guarda mucha de la esencia de lo que me gusta hacer. Podéis ver que abro muchas "ventanas" que me permiten realizar pinturas dentro de pinturas. Hacer esto me gusta mucho y hace que no me canse de mirar los cuadros. Cómo ya expliqué en un anterior post le debo de mucho a las iluminaciones de manuscritos.
La temática la dejo todo a un tipo de semi libre interpretación. Aunque éste en particular  tiene bastantes cosas personales. 

El proceso que sigo es el de hacer el dibujo a lápiz para después  repasarlo con tinta china a pluma. Después aplico las anilinas de colores (acuarela líquida Vallejo) con pincel y finalmente el gouache ya sea dorado o plateado. Las líneas las hago con pinceles muuuuuy finos.
Creo que es muy enriquecedor que los artistas expliquen las técnicas que emplean.
Bien, deseo que os guste!Detalls: