14 de maig 2011

Escolta si ets valent, a mi em venç - Escucha si eres valiente, a mí me vence



Aquesta elegant cançó de Klaus&Kinski sembla feta per a mi. Si, això ho podeu pensar moltes i molts de vosaltres.
Em posa la pell de gallina i tinc unes ganes irrefrenables de plorar cada cop que l'escolto.
És una mescla d'alegria i malenconia que sento també quan veig les pel·lícules d'Hayao Miyazaki i de l'estudi Ghibli del que espero parlar aviat com a ídol boig.

Sí, tinc síndrome de Peter Pan, sóc immadur, sóc un nen i tot el que vulgui la gent...però no hi puc fer res, ni vull. Desitjo veure la vida sempre així.

Si coneixes la felicitat ploraràs d'alegria recordant-la
Si conoces la felicidad llorarás de alegria recordándola


Esta elegante canción de Klaus&Kinski parece hecha para mí. Si, ésto lo podéis pensar muchas y muchos de vosotros.

Me pone la piel de gallina y tengo unas ganas irrefrenables de llorar cada vez que la escucho.

Es una mezcla de alegría y melancolía que siento también cuando veo las películas de Hayao Miyazaki y del estudio Ghibli del que espero hablar pronto como ídolo loco.

Sí, tengo síndrome de Peter Pan, soy immadur, soy un niño y todo el que quiera la gente...pero no puedo hacer nada, ni quiero. Deseo ver la vida siempre así.

08 de maig 2011

EL PIRATA BARBANEGRA VIU! - ¡EL PIRATA BARBANEGRA VIVE!

Tinta, anilina i gouache sobre paper


S'acosten unes noves eleccions i...no se per què he pensat en aquesta il·lustració...
Es tracta d'Edward Teach, més conegut com el pirata Barbanegra. El més temut dels  pirates. Segons diuen s'encenia metxes al cabell per fer molta més por. D'altres pirates menteixen, amenacen subtilment o aprofiten per començar a fer obres quan han tingut quatre anys per fer-ho. 
Sempre hi haurà pirates, no us ho descobriré jo ara. Si Barbanegra visqués ara també trobaríem la seva imatge penjada a un fanal. És provable que ell hagués estat més sincer, seguint el jurament dels pirates, anunciant-se així: Vota Barbanegra, et treuré els diners, m'aprofitaré del poble juntament amb la meva tripulació , tu ho sabràs i no diràs res perquè sinó pot perillar el teu futur. Ah! I quan marxi ja tindre el meu tresor amagat a una illa.


I de pirates en sap i molt el Jordi Vila Delclòs, il·lustrador que hem tingut al segon trimestre del taller d'il·lustració de l'Escola de la dona. Amant de l'obra d'Hugo Pratt entre d'altres, crea amb el seu traç ràpid i viu imatges que semblen inacabades (tot el contrari) però que gaudeixen d'una gran frescor.
Ens ha donat pistes de com ser més professionals, de com millorar el dibuix i com controlar la perspectiva. Així que gràcies Jordi.
En posteriors entrades us mostraré alguns exercicis que he realitzat per les seves sessions.


Nota: Per pirata (o patata) jo, que no actualitzo el blog!!! Gràcies a la meva amiga Cristina S. que em dóna ànims* amb persistència per fer-ho i continuar!!!
* Entre d'altres persones

Previ de llapis i tinta
Se acercan unas nuevas elecciones y...no se por qué he pensado en esta ilustración...
Se trata de Edward Teach, más conocido como el pirata Barbanegra. El más temido de los piratas. Según dicen se encendía mechas en el pelo para dar más miedo. Otros piratas mienten, amenazan sutilmente o aprovechan para empezar a hacer obras cuando han tenido cuatro años para hacerlo. 
Siempre habrá piratas, no os lo descubriré yo ahora. Si Barbanegra viviera ahora también encontraríamos su imagen colgada en una farola. Es provable que él hubiera sido más sincero, siguiendo el juramento de los piratas, anunciándose así: Vota Barbanegra, te quitaré el dinero, me aprovecharé del pueblo junto con mi tripulación , tú lo sabrás y no dirás nada porque sino puede peligrar tu futuro. ¡Ah! Y cuando me marche ya tendré mi tesoro escondido en una isla.

Y de piratas sabe y mucho lo Jordi Vila Delclòs, ilustrador que hemos tenido en el segundo trimestre del taller de ilustración de l'Escola de la dona. Amante de la obra de Hugo Pratt entre otros, crea con su trazo rápido y vivo imágenes que parecen inacabadas (todo lo contrario) pero que disfrutan de una gran frescura.
Nos ha dado pistas de cómo ser más profesionales, de cómo mejorar el dibujo y cómo controlar la perspectiva. Así que gracias Jordi.
En posteriores entradas os mostraré algunos ejercicios que he realizado por sus sesiones.

Nota: Para pirata (o patata) yo, que no actualizo el blog!!! Gracias a mi amiga Cristina S. que me da ánimos para hacerlo* con persistencia y continuar!!!
*Entre otras personas

VOTA BARBANEGRA
Us vigilo, un petó cordial!
Os vigilo ¡un beso cordial!